Fokkerij

Onze fokmerrie van dit moment.

Nimone: prok, Zeoliet x Zuidhorn x Uppercut.
Ze komt uit de stam 133 van de goedgekeurde hengsten Amethist en Matterhorn.
Ook is een Dutch Dormello uit een volle zus van Nimone door naar de 2e bezichtiging 2010.

Uit Nimone hebben we Zirio gefokt (van Jet Set D) Hij doet het erg goed in de sport in Denemarken, in 2011 was hij even terug in Nederland en is hier M2 gestart. Op dit moment wordt hij uitgebracht in Denemarken in de hogere dressuur, passage en piaffe wordt nu getraind.  Momenteel is hij verkocht en staat in Noorwegen. Als veulen kreeg hij een eerste premie en mocht naar de Nationale keuring in Ermelo.

Verder hebben we met Farrington Cimone gefokt. Zij kreeg een tweede premie op de regionale keuring. Deze merrie is als jaarling verkocht.

Op dit moment  hebben we zelf nog een Unaniem merrie van 2009, Ezimone. Met haar willen we met de stam verder gaan. Zij kreeg als veulen een eerste premie en was tevens beste springmerrieveulen in Vrouwenpolder. Ze loopt nu in de sport en is gestart in B dressuur en B springen.

In april 2011 heeft Nimone een hengsteveulen van United gekregen. Deze Geronimo S heeft ook een 1e premie gekregen in de keuring in Vrouwenpolder. Hij is als driejarige ook naar Denemarken verkocht. Ze hebben hem nu in training om zadelmak te maken.

Nimone heeft in juli 2013 een veulen van de jonge springhengst Extase (Casall X Lancer II X Pilot)gekregen. Doordat het een heel laat veulen was is hij niet naar de keuring geweest. Wel zijn we met hem naar de afstammelingenkeuring van Extase geweest. Maar met amper 3 weken en een verre reis, kwam Ixus zijn kwaliteit niet optimaal naar boven. Deze ruin is nu alweer 3 en ziet er veelbelovend uit onder het zadel. We gaan het nog eens proberen met Hernandez TN. Met deze is het niet gelukt maar is inmiddels wel drachtig van Chapeau TN. In 2017 is Meloneras geboren van Chapeau. Een mooi veulen met een 1e premie op de keuring van Zuid-Holland.Nu is ouwe Nimone opnieuw drachtig van Cazan van t Schaeck. Een jonge Comme il faut uit stam van Walnut de Muze.

Ezimone zal geleidelijk de rol van moeder overnemen als fokmerrie. Intussen is deze merrie 6 en loopt nu in de sport op L1 niveau dressuur. Ze is tevens nu Elite en heeft inmiddels een prachtig merrieveulen van Grandorado TN. Milamone was kampioen merrie springveulens op de keuring in ZuidHolland

Eind 2014 is er een nieuwe merrie gekomen. Een voorlopig keurmerrie van Haarlem x Lennard. Inmiddels heeft ze een goede spring IBOP gelopen en is ze echt keur. Zantea is vooral bedoeld voor de sport maar wie weet komt er ooit nog een veulentje van haar.

Intussen heeft de merrie een winstpunt in de Z2 dressuur en is dus sport. Tevens heeft ze het D-oc predicaat wat haar Elite maakt. Ze verwacht in maart 2019 een veulen van Unaniem.


In 2011 hebben we ook nog een hengstje gefokt. Een United x Kennedy x Sultan. Deze komt uit de Lady Reveil stam, waar heel veel goede sportpaarden uit komen. Gaudi is nu net 3 en zadelmak gemaakt. Het lijkt een erg fijn sportpaard te worden met zijn nieuwe eigenaresse. Gaudi is een erg fijn wedstrijd paard aan het worden en heeft al een 3e plaats (van de 18) behaald op de Interland Fokdag 2014 met 72 punten. Ook een net resultaat op de pavocup 2015 en een 4e plek op de knhs-kwpn zeeland wedstrijd.

Daarnaast hebben we nog enkele andere paarden gefokt en aangekocht in de loop der jaren.

We hebben zo ook Zivona (keur, prestatie van Nimmerdor x Matchim x Selim) gekocht op 21 jarige leeftijd. We hebben haar gedekt met Jet Set, maar helaas zonder resultaat.

Na jaren konden we haar dochter, Kivona (van Rubinstein) kopen, drachtig van Jazz. Didivona is hier geboren. Het mocht niet zo'n succes worden. Didivona was 2 weken toen Kivona overleed en helaas is 2 jaar later is ook Didivona overleden. Het was een geweldige stam 1872 met veel goede paarden zoals Unaniem, Garmisch die goedgekeurd zijn en internationaal springen, Torrero (volle broer Didivona) beste ruin pavo cup als 5 jarige en in de race voor het wk in Verden, maar ook hebben diverse merries uit de stam het goed gedaan.

Als jaarling hebben we Suleika (Burggraaf x Triton x Gondelier) gekocht en als 2 jarige verkocht. Later bleek dat ze internationaal springt onder een Duitse amazone.

Verder hebben we Bonny en haar veulen gehad samen met de familie Pauwels. Bonny of te wel Valentines Utopia van Ed King Hill x Samber werd ster op de nationale keuring in Ermelo en tevens reservekampioen van de 4 jaar en oudere stermerries. Met haar fokten we Dazzler van Donnerstern (Donnerhall x Beaujolais). Dazzler is inmiddels Z dressuur, keur en sport bij het NRPS. Ook is zij moeder van een stermerrie.

Mijn zilverappelbruine E-pony L' Argentaine heeft Skay gegeven, van de platenbonte hengst Cool Cracker S.

 

 

Fokkerij